27 September 2011

tutorial- scroll bar untuk blog archive


Scroll bar blog archive ni memang wajib  sebab sangat menjimatkan sidebar dan kemas. Takde la tengak panjang berjele je kan ? macam mana nk buat ?




1.design-edit HTML-ctrl+f search <div id='ArchiveList'>
2.atas code tu ade code <div class='widget-content'>  kan , delete code tu dan gantikan  dengan code   
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'> 
3.height, 200px tu boleh tukar , klau tak jadi, maybe panjang sangat tinggi tu . . 
4.save!


You may leave your comment :)

11 comments:

  1. dah try ni. thanks . menjadi (:

    ReplyDelete
  2. blogskins punya cam mana yer ??

    ReplyDelete
  3. thanks for the tutor.dah buat n menjadi.=)

    ReplyDelete
  4. thanks dah menjadi. tapi saya punya kena tick expand widget template :)

    ReplyDelete
  5. sy pun kene tick expand widget dulu... tq

    ReplyDelete
  6. Salam =)

    Dah. thanks banyak...

    ReplyDelete
  7. terima kasih utk tuto scroll bar ni..

    ReplyDelete
  8. err ,kalau pakai blogskin camner? takde pun kod tu

    ReplyDelete
  9. thank you bagi tuto .. mudah dan senang . . hehe

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.