15 September 2011

tutorial -centerkan header ( style 2 )


Selalunya lepas edit template baru, header korang takkan jadi center kecuali die sesuai dengan saiz header korang. So, nampak tak kemas dan berserabut.

1.design-edit html-ctrl+f and search #outer-wrapper { atau  /* Outer-Wrapper
2.dekat bawah-2 tu, ade code yang tulis width: 950px; (950 tu width blog aku, so tak same dengan korang)
3.ctrl+f search #header-wrapper { . code kat situ lebih kurang macam ni .

#header-wrapper {
  width:950px;
  margin:0 auto 10px;
  border:0px solid $bordercolor;
  }

4.Pastikan, yang aku underline tu same besar dengan width blog korang. Kalau outer wrapper 950px, header wrapper pon 950px lah .
5.Preview&save.


You may leave your comment :)

No comments:

Post a Comment

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.