29 September 2011

photoshop -mengedit warna objek


Tukar warne objek ? Contoh, korang nak tukar warna apple ni jadi warne purple . (search je kt google objek yg korang nak)


1.bukak photoshop korang (click sini untuk download)
2.click CTRL+O and die akan keluar pop up window macam ni .


3.pilih la gambar yg korang nak edit tu, then, click open .


4.Right click- pilih blending option. (refer gambar)


5click colour overlay tu .

6.pilih warne dan klik OK.
7.Pergi ke file dan klik save!


8.Pilih save dalam PNG tau. kalau tak, tak jadik . .

You may leave your comment :)

7 comments:

  1. owwhh. macam tuh.. ok. thanks sgt2

    ReplyDelete
  2. nice ! akan saye bookmark kan tutorial blog nie ! btw thanks oke :)

    ReplyDelete
  3. wah, theme blog b'tukar lg, hehe.. btw, beeha, camne eh nk centerkn header tue? leh ajar x?

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.