27 December 2012

Tak adil : TV3 Lebihkan Bibik Indon

Inspirasi hidup bibik indon sebenarnya.

Assalamualaikum. Eh, mesti pelikkan dengan tajuk post ni, siapa yang tak ada astro, asyik dok terperap je duduk rumah tengok tv, faham la apa yang aku maksudkan. Ingatkan waktu cuti sekolah, banyak la cerita best-best yang tv3 akan siarkan. Rupanya, memang best la untuk bibik Indon. Yang cuti sekolahnya budak-budak Malaysia, tapi yang seronok, bibik indon, dapat tengok cerita dari negara asal.

Gambar ihsan Google

Slot Jom Relaks, Dongeng Indon, tiap hari Isnin hingga Khamis kalau tak silap, start pukul 4. Cerita langsung tak seronok. Kalau tak logik ala-ala dongeng tu tak apa. Ini, orang duduk dekat luar rumah, pegang anak yang tengah menangis, dah kena cop penculik. Patut ka tak patut? Kalau bab edit jangan cakaplah, langsung.. Hancur.

p/s: Lepas ramai yang meluahkan rasa tak puas hati, adakah tv3 akan mengambil tindakan?

You may leave your comment :)

15 comments:

  1. taw x pew.. macam kita kat indonesia pulak

    ReplyDelete
  2. kannnnn. asik2 cite indon. alih tv9 eh cite indon jugekkk. haha

    ReplyDelete
  3. d sebabkan tajuk entry ni pelik la belalang dtg baca... mmg setuju sekali. sinetron punya la banyak smpi rasa cam pe je kan :)

    ReplyDelete
  4. haha..tv3 kalau siang..pukul 3pm je layan..since now cuti sekolah..pukul 4 citer indon..terus buke channel suria..tgok na-o-mei..hehe..mmg fobia tgk citer indon sjk terfollow putri yg ditukar tu..yeye layan..sekali ending??!!macam nk kena maki..hahahhaa...

    miss!!follow me back k..
    herdiaryoflife.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. betul. baik buat kartun kanak-kanak.

    ReplyDelete
  6. CERITA INDONESIA BANYAK JUGA YANG MENGARUT..

    ReplyDelete
  7. mak aku suka giler tgok dongeng indon tu...aku pun tak taw.. jalan crita tak ada logik langsungg..

    ReplyDelete
  8. Serupa ja semua, cerita kat astro 104 pun sama ja, cerita indon, kalau buka citra pun bersepah cerita indon, aku x tahu la.. Astro ngan channel biasa semua sama ja bosan bak ang..hehe..




    kawan2 do follow me and i will follow u back:
    maknakkaki.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Serupa ja semua, cerita kat astro 104 pun sama ja, cerita indon, kalau buka citra pun bersepah cerita indon, aku x tahu la.. Astro ngan channel biasa semua sama ja bosan bak ang..hehe..




    kawan2 do follow me and i will follow u back:
    maknakkaki.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. mmg betul pon, tp orang slalu tgk kartun je hehe..

    ReplyDelete
  11. baik layan kartun lagi best...kdg2 citer2 dorang ni mengarut2 je..huhu~

    ReplyDelete
  12. dah naik jemu tengok cite indon hari2.. dah takde cite lain ke?? cite dongeng yg entah ape2

    ReplyDelete
  13. asyik2 cite indon. naik boring dibuatnya. cite dongeng yg entah ape2

    ReplyDelete
  14. kahkahkah, rasa macam dumb je bila tengok cita dongeng tu ..

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.