01 January 2013

Tips : Kemaskan Barang Menggunakan Kotak

Assalamualaikum, nampak perubahan tak? Heheh. Blog bertukar wajah lagi sempena 2013. *Act memang selalu tukar template pun sampai ada orang tanya, setahun berapa kali tukar template. Okay, dah stop melalut. Berkenaan dengan tips. selalu korang punya bilik mesti bersepah kan? Ke aku sorang je? 

Kadang-kadang tak ada masa nak kemas, sampai meja bersepah macam ni:

 

Well. kat situ ada jalan penyelesaian. Caranya dengan menggunkan DIY Box in Box Organizer, kotak dalam kotak. Macam ni: 
Boleh simpan barang makeup yang tak teratur tu. Nak letak note-note penting, pensil, semua boleh, ikut kehendak masing-masing. Menarik tak? Perempuan suka la kan barang kemas-kemas macam ni? Benda ni lagi sesuai dengan orang yang pemalas macam aku, main campak je barang sana sini, lepas tu, nak cari. Haa, punggah semua. So, benda ni dapat mengemas dan menjimatkan masa juga sebenarnya. Lagipun kotak dia comel.

Mesti ada yang berkenan kan? Tapi tak tau nak dapat kat mana. Haa, kalau nak beli, baik cepat, sekarang tengah ada offer, RM10 je. Diulangi, RM10. Berbaloi la kan kalau nak dibandingkan dengan buang masa,sakit hati mencari barang yang hilang entah kemana. Korang boleh order kat Double You Smile. Banyak lagi barang lain yang dia jual.

Antaranya:

So. jom singgah Double You Smile Store . Sementara Promotion masing berlangsung. Eh, cantik tak blogshop beliau? Haha, aku lah yang edit mengedit. Nak jugak tempah design blog? Boleh tengok kat sini.

You may leave your comment :)

11 comments:

  1. hamboi kemain lagi mengedit blog yea.. akak jelesss >.< ..cantik lah adik !

    ReplyDelete
  2. Salam n HaPPy NeW YeaR 2013..cantik le kotak tu...rase nak order le

    ReplyDelete
  3. @Saiful Anuar Safian Kalau nak order, boleh terus tanya kat owner Double You Smile Store.

    ReplyDelete
  4. rajin tukat template blog ye...sy ni haa...malas nak tukar...haha...

    > senang kalau ada box mcm ni..takde la tercari2 bila perlukan something...kan...

    ReplyDelete
  5. bagus idea ni nampak kemas n tersusun :)

    ReplyDelete
  6. BLOG DAH ADA PERUBAHAN.. BAGUS, TAPI TULISAN AWAK KECILLAH.. MUNGKIN BOLEH DIBESARKAN SEDIKIT.. :)

    ReplyDelete
  7. @fairus terima kasih sebab bagi pendapat :) Nanti saya besarkan sikit.

    ReplyDelete
  8. salam kenal n selamat tahun baru..

    ReplyDelete
  9. Memang bagus utk elakkan bilik berselerak...tapi barang2 yg disimpan dlm kotak tu pun lama2 akan berselerak jugak. Kalau dah suka berselerak, akan berselerak jugak..hehehe..

    ReplyDelete
  10. @Jay Ar Eh, macam perli je ni? Heheh.

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.