03 December 2011

tutorial : update survey Nuffnang



Nuffnang korang tak jalan? dah lama pasang, tapi earning masih 60sen? BE pulak langsung tak dapat ?Aku memang tak pernah dapat lagi BE . Tapi earning aku sentiasa meningkat , walaupun kadang-kadang seminggu baru dalam 30 sen naik  tapi jadi la dari takde. (blog ada masalah sikit) Diingatkan, earning Nuffnang bukan berdasarkan per klik ye. Aku dapat jawapan ni dari kakak Nuffnang tu sendiri. Salah satu sebab earning/BE takde, ialah korang tak update survey Nuffnang. Korang ingat korang biar je iklan kat blog tu, meningkat ke earning? Sejak aku update survey earning aku selalu naik, korang tau ape itu survey? macam mana nak update?

1. Log in Nuffnang dan search blog manager.


2. Scroll bawah sikit and korang click Update Survey.


3.Jawab semua soalan dan klik submit. Survey ni korang kena update selalu sekurang-kurangnya sekali seminggu.

Ada banyak lagi sebenarnya faktor earning tak meningkat, BE tak dapat. Tapi ni cuma salah satu faktor, tips ni pon direquest malam semalam. Mungkin akan dishare lagi tips-tips berkenaan Nuffnang. Nak lebih-lebih tak boleh sebab baru je 2bulan letak. Tapi memuaskan la daripada iklan-iklan lain. Lagi puas kalau letak Churp-churp. Kalau promote sehari selalu dapat RM4 , tu pon dulu time trafik rendah-rendah lagi. Kalau promote kat member-member selalu rm2 je. Lagi satu, tak payah ade blog pun boleh join churp-churp.

p/s : nak belajar join churp-churp personal dengan aku? Add kat Facebook

You may leave your comment :)

2 comments:

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.