01 December 2011

Tutorial-spoiler shoutbox


Spoiler shoutbox ni macam mana? Spoiler ni, bila korang click dia akan keluar something kat bawah . Sesuai untuk menjimatkan sidebar . . try dulu . *tak boleh nk bagi contoh*


1.design-add a gadget-HTML javaskript

<center><div id="spoiler"><div><input value="CLICK UNTUK SHOUTBOX" style="width:200px;font-size:12px;background-image: url( background korang);-moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px;margin:13px;padding:0px;border-style: 2px solid #ff0000;" type="button" onclick="if (this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display != &#39;&#39;) { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Hide Spoiler!&#39;; } else { this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;show&#39;].style.display = &#39;none&#39;; this.parentNode.parentNode.getElementsByTagName(&#39;div&#39;)[&#39;hide&#39;].style.display = &#39;&#39;; this.innerText = &#39;&#39;; this.value = &#39;Show Spoiler!&#39;; }" />
<div id="show" style="display: none; background-color:transparent; background-repeat:repeat; margin: 0px;border-width:0px; padding:3px; width:90%">
<center>CODE SHOUTBOX KORANG KAT SINI<center/>

Ubah
  • [CLICK UNTUK SHOUTBOX] -> Ayat korang sendiri
  • [CODE SHOUTBOX KORANG KAT SINI] -> code shoutbox/cbox



You may leave your comment :)

No comments:

Post a Comment

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.