20 December 2011

Ayah dah meninggal.

Subuh tadi jantung ayah dah tak berdegup lagi. Bersyukur sangat sebab ayah meninggal senang, tak sakit ape-ape pon . Meninggal pon kat rumah. Alhamdulillah, lagi-lagi meninggal time subuh. Aku redha, tapi masih rase ayah still hidup. Masih rase ayah ade kat dlm rumah, lalu-2 depan bilik. Teringat ketawe ayah bile aku bangun awal nak tolong mak masak. dalam hati mesti kate, 'ayah ni kate aku malas la ni'. Geram sangat time tu. Tapi sekarang, ayah dah tak leh nak gelak dah tgk aku rajin tadi. Sekarang aku dah jadi anak yatim. mcm ni rupenye rase bile dah takde ayah. I'm only 14. Hrmm, ape yg aku kesah, mak and adik aku yg baru nak naik dajah4. Takde sape dah nak buat megi malam2 kat die. Nak menangis banyak pon takde gune. Rindu sangat kat ayah.

mase kecik ayah selalu dukung macam ni. 

You may leave your comment :)

52 comments:

  1. Tabah:) Allah lebih syg kan dia

    ReplyDelete
  2. Al fatihah. Semoga tabah menghadapi segalanya.

    ReplyDelete
  3. La Tai'as , ukhti.
    Allah sayangkan ayah ukhti. Allah juga sayangkan ukhti . Sabar ya :')

    Blast your day by smiling all day thru , insyaAllah ..

    ReplyDelete
  4. Buat banyak bersabar . Allah lagi sayangkan dia :) Al-Fatihah untuk arwah .

    ReplyDelete
  5. al-fatihah~..b strong~..:')

    ReplyDelete
  6. Al-Fatihah. Sabar ye awak.

    ReplyDelete
  7. innalillahiwainnailaihirojiun

    Tabah yaa deq..

    sesungguhnya Allah lebih syg kat ayah adik..

    teruskan usaha adik supaya ayah adik gembira thadap adik di alam sana..

    ReplyDelete
  8. takmo sedih2 yee... doa banyak2 untuk ayah... sedekah al fatihah untuk arwah... apabila anak adam mati maka terputuslah 3 amalan kecuali amal jariah, ilmu yg dimanfaatkan dan doa ank yg soleh... :)
    be strong dear... blajar sungguh2 ye.... al fatihah..

    ReplyDelete
  9. Al fatihah.
    Tabahkan hatimu dik. Banyakkan berdoa supaya rohnya aman di dunia sana. Apapun hidup perlu diteruskan dgn apa cara pun. Semoga Allah sentiasa memberkati perjalananmu.

    ReplyDelete
  10. Al-Fatihah, semoga ayah akak ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

    ReplyDelete
  11. al-fatihah. semoga tabah menghadapi segala dugaan. byk kn sedekah al-fatihah kt arwah ayah kamu yea dik.

    ReplyDelete
  12. Takziah, akak :'( Tumpang sedih.
    Al-fatihah :"(

    ReplyDelete
  13. Sabar ye . Banyakkan berdoa .

    ReplyDelete
  14. Innalillah. Adat peminjam, harus dipulangkan biarpun tidak rela. kita hak ALLAH.

    ReplyDelete
  15. salam takziah . d hrp kak slalu tabah .

    ReplyDelete
  16. Al fatihah :'> Awak dikira beruntung dapat hidup selama 14 tahun dengan ayah awak. Ada yang tak dapat jumpa pun ibubapa mereka. Jadi redha la dengan Qada' dan Qadar Allah :> I know you a tough girl.

    ReplyDelete
  17. al-fatihah dik :) tabahkan diri ya :)

    ReplyDelete
  18. dear,it's already time for him yea :'(Good people always being called home early by God . Takziah and al-Fatihah for your dad. Be strong ok.

    ReplyDelete
  19. Al-Fatihah. Be strong my dear. Allah pasti merancang sesuatu yg lebih baik untukmu.. :D

    ReplyDelete
  20. Al-fatihah , kuatkan semangat :)

    ReplyDelete
  21. Al-Fatihah kak :) I Believe dat u're strong person :D

    ReplyDelete
  22. Alfatihah.Semoga roh ayah akk ditempatkan dlm org beriman.

    ReplyDelete
  23. Takziah untuk kamu. Setiap yg hidup pasti akan merasai mati. itulah takdir bg seseorang yang bergelar manusia. :)

    ReplyDelete
  24. mashaAllah , kejapnye Allah nak tarik nyawa seseorang tu .
    tabah okey ? semoga roh diberkati . :)

    ReplyDelete
  25. al fathiah,takziah untuk akak :(

    ReplyDelete
  26. syg, jgn sdih2 okay. smoga allah bg kekuatan utk kamu. takziah.

    ReplyDelete
  27. Al-fatihah,
    akak bersabar and tabah,
    Allah lebih sayangkan ayah akak,
    Somga rohnya ditempatkan orang yng beriman.. :)

    ReplyDelete
  28. takziah ea,, byk kn berdoa, smoga ayh kamu ditmpt kn orang2 yg beriman,

    be strong :)

    ReplyDelete
  29. Be Strong kak :) Takziah ea :) Hmmm , scha bersyuur masih ade ayah :)

    ReplyDelete
  30. al-fatihah. takziah. semoga tabah ye :)
    Allah lebih sygkan dia.

    ReplyDelete
  31. sabar okay ? setiap yang hidup akan pergi .setiap yg terjadi ,ade hikmahnya .Allah nk uji awk tu ..tabah ok ? :D
    takziah :'(

    ReplyDelete
  32. Takziah,awak..Tp ayah saya meniggal masa umursaya 13 taun,saya anak sulung dan adik saya yg kecik br 1 taun waktu tu..Tp saya bersyukur sebab sekurang2nya saya dpt jumpa ayah jugak..Ingat,bila kita sedih,tertanya knpa kita yg diduga sebegini,Ada banyak lagi org yg kat luar yg lagi susah..Tapi yg pntg senyum=)

    #maaf panjang sangat n al-fatihah

    ReplyDelete
  33. innalillah .. be strong ! hidup still kene teruskan :')

    ReplyDelete
  34. innalilahi :(
    be strong :)

    he will be by god's side in akhirat, and insya allah we all can meet in syurga in the afterlife :)

    ReplyDelete
  35. takziah ea , kawan kita pon ayah die baru je meninggal semalam sakit jantung :'(

    ReplyDelete
  36. sabar ye dik..allah lebih sayangkan ayah...

    Al-fatihah utk arwah ayah..

    ReplyDelete
  37. innalillah..semoga roh ayah dicucuri rahmat..al fatihah

    sedih..:(

    ReplyDelete
  38. al-fatihah untuk arwah , tabah yer kak :)

    ReplyDelete
  39. al-fatihah. sabar ea... setiap dugaan mesti ada hikmahnya

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.