07 August 2011

Tutorial / Freebies : Minima Template 2 Colomn

Assalamualaikum 
Hari ni aku, nak bagi tutorial merangkap freebies sekali. Actually, ramai yang tanya aku pakai template apa, dan ada jugak yang menuduh aku memakai blogskins. Jawapannya, aku pakai Minima Template dan tidak menggunakan template di blogskins. So, untuk permulaan dari segala-gala tutorial dalam blog ni, anda perlulah menggunakan Minima Template seperti saya juga.  

WHITE MINIMA TEMPLATE ( 2 COLOMN )



CARA GUNA
1. Pergi ke : Dasboard - Template - Edit HTML
2. Buang segala kod dalam tu dan gantikan dengan kod MINIMA WHITE TEMPLATE di atas.
Dinasihatkan, sebelum buang segala kod tu, makesure copy&paste kod tersebut dalam text document atau apa-apa yang mudah, Microsoft Words pun boleh.

AMARAN : Ini template kosong, jadi anda perlu mengedit semua balik. Sebab tu la kena save, sebagai bakeup, kot-kot jadi apa-apa.  
  • After korang dah tukar template, mesti ada kotak kan kat header korang. So, untuk buang, sila ke tutorial ini. [ KLIK ME ] . 
  • Template korang yang buruk tu boleh la dicomelkan dengan tutorial ini. [ KLIK ME ]
Selamat mencuba!

You may leave your comment :)

2 comments:

  1. maaf tanya. asal tak jadi eh? dia tulis error target must edn with ','. tak paham la? tolong?

    ReplyDelete
  2. kak , bakpe x boleh pun, dia cakap error target tu :'( tolong..

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.