06 July 2011

Tips: Senangkan Blogger Lain Komen Entri anda .

Assalamualaikum . . tengah-tengah bosan ni . . aku nak bagi tips la . . cuma nak share-share ape yang aku nampak ..ramai yang dah tau . tapi . ramai jugak yang tak tau .sesetengah blog tu . punya la susah nak komen . . susah sangat-sangat . . sebab ?

kadang2 tensyen tak boleh komen .


WORD VERIFICATION

benda ni la . adesss .mnyusahkan sangat-sangat . . punya la semangat nak komen . 
entri tu pon hot! tapi . sayangnye . . ade WORD VERIFICATION ni .
dah tulis dah WORD VERIFICATION ni. tapi tetibe . .  salah . sebab kadang-kadang tulisan dia kabur . so . main taram je la . . dah salah tu . malas nak tinggalkan komen . pangkah terus . . nak buang benda tak berguna ni ? >klik sini<


EMBED BELOW POST
ni pon menyusahkan . melambatkan . semate-mate nak komen entri tu .
blogger terpaksa klik macam-macam banyak kali . .and last .baru boleh nak komen . . tu . kalau blogger tahan sabar la . kalau tak?so . jom pakai pop-up window komen . cepat . . senang . .and puas hati . . nak tau buat macam mana? >klik sini<


Entri pergi blog lain
AHAHA . ni tak tau nak cakap macam mana . kadang-kadang kan entri kite ade link untuk blog orang lain . .
so . . terlepas la nak usha blog kita balik . sebab dia terus tinggalkan blog kita .so. tak nak jadi macam tu.buat la link in a new tab . .bila link tu pergi kat blog lain . . blog korang still ade . .
nak buat macam mane bende ni .? > KLIK SINI<



BLOG BERAT 
biase la ni kan . kalau blog dah berat . memang malas sangat nak komen .lagi-lagi blog yang lambat nak loading . image korang semua selalu pakai photobucket ke? jangan! photobucket melambatkan loading blog . . kalau takat nak ambil URL gambar .  tengak kat >tutorial ni< and lagi senang ambil kod ni and paste kat blog korang . baru laju . .! nak tau berat blog korang ? >klik sini<



You may leave your comment :)

20 comments:

  1. dulu blog kay berat kan..now da buang apa yg xmauk...

    ReplyDelete
  2. semua dah buat tapi takde sape pun nak komen. even follower dah 500+ T^T

    ReplyDelete
  3. kay: header pon dah makin comel . .heheh . .

    ReplyDelete
  4. ct: buat lagi entri hot2! :)

    ReplyDelete
  5. x pandai la mcm mana nk buang apa yg x patot.. hemmm

    ReplyDelete
  6. gadis:buang la widget .

    ReplyDelete
  7. betol2. dulu lisa pakai embeded below post. pastu lisa terus tukar popup. hehe. alhamdulillah ade jugak la yang sudi komen entry2 lisa. rasa dihargai bila terima komen diorg. huhu

    ReplyDelete
  8. hoii yang embed below post tuh memang tak dapat nak tolerate. huhu lagi2 blog tuh ada pop up dialog masa bukak page dia. menyiraaaap

    ReplyDelete
  9. Lissa :dulu pon apple pon macam tu jugak . :)

    ReplyDelete
  10. Fathiah: yg ni pop up window untuk komen . untuk pop up dialog tu . memang bikin panas je .

    ReplyDelete
  11. yeah,,sangat berguna,,tenx 4 de shring ea dear,,^_^

    ReplyDelete
  12. blog aku berat tk..ari dah ajak bersenam rasanye dah turun sikit..kih kih kih..

    ReplyDelete
  13. zie_ira: most welcome .

    ReplyDelete
  14. arul: nak tengak blog ko kang .

    ReplyDelete
  15. bab blog ada word verification tu, teringat ada sorang blogger tu cakap, dia dapat satu word tu tulis SAYABENGAP kalau tak silap. hahaha


    psstt.. Jom komen WW ss pulak! ^__^

    ReplyDelete
  16. siti: waaa . parah dah tu . teringin . :P

    ReplyDelete
  17. memang nyamapah ngan blog berat...
    tengok kat dashboard, entri macam best je...
    klik tengok...
    ah loading pulak~~~
    pangkah!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  18. kadang2 ila rasa blog ila pun berat la..huawwaw

    **jom join 1st giveaway sifu & ila..hehe

    ReplyDelete
  19. nak tanya...agak2 blog kite berat tak?

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.