13 July 2011

tips- kenapa tak digalakkan letak lagu dalam blog?


assalamualaikum . .sekarang ni banyak kan blog yang tarok lagu . .ade yang suka . ade jugak yang tak suke .ade jugak . yang benci gila-gila .bagi aku . aku diketegorikan suka dan tak suka .kenapa tak digalakkan letak lagu dalam blog ?





TAK SAMA MINAT
okeh . dalam dunia ni . banyak lagu . sampai tak terkira , termasuk lagu enjit-enjit semut . ade yang minat lagu melayu . .korea . . omputeh . cube bayangkan . . dalam blog korang lagu omputeh  rock baek punya . . padahal jiran aku layan nasyid je . mesti die terus pangkah blog korang .. and . aku pulak  minat hindustan . . korang plak minat lagu korea. macam mane? kalau la blog sekian-sekian ni . ade lagu sedih . tu plak ade kenangan dengan anak dia yang dah lame hilang . ape perasan ? sedih kan? terus fobia dengan blog korang . .


TIME NAK BLOGWALKING
punya la semangat nak blogwalking .. tetiba banyak plak lagu kat blog . aku ni jenis blogwalking . 3blog sekali  bukak .  bile dah tiga-tiga blog ada lagu . . tiga-tiga aku pangkah . sebab aku nak kedamaian yang hakiki . . kalau tiga lagu terus on . tak carca marba kah ?


TAK KENA ENTRI
alahai . . cube kalau entri korang time tu tengah sedih . tetibe keluar lagu yang happy gila-gila . acamne ? cube kalau entri tu marah-marah . tetibe ade lagu instrumental yang sedih  sangat sampai tak kena dengan marah . macam mana?


BERATKAN BLOG
jangan dok marah la blog-blog yang adaa widget . . lagu tu pon widget jugak . berat blog nanti . . dah la blog tu berat . . tambah lagi lagu . bertambah-tambah la berat . kajian sendiri dibuat oleh aku . . bila aku buang widget lagu ni . . aku timbang . ringan plak .

itu saje . terpulang pade individu  ade blog yang serius dalam berblogging . so die tak bubuh la . tapi yang cuma main-main untuk suka-suka . diorang suka letak . tapi sila la letak lagu yang soft-soft . takot nanti ade yang bukak blog korang . sakit jantung terus . . and jangan guna widget yang takde button pause . anggap ini .  sebagai tips . bukan menjatuhkan .


p/s: blog femes ( berpuluh-puluh ribu follower) banyak betul tak letak lagu dalam blog kan . . ?


You may leave your comment :)

16 comments:

  1. setuju jgk dgn sbb2 di ats tu..

    ReplyDelete
  2. betullah,rasa macam nak buang jer lagu tu ^^

    ReplyDelete
  3. yeah betoi....saya sokong 100%

    hmm.... ;))

    ReplyDelete
  4. yeah,,ira pon suke dan tak suke,,kalau y lagu menenangkan jiwa dengar tu owke la kan,,ni yg kalau tetibe tengah sunyi,,bukak2 je blog tu,,melantun2 kuat lagu nye,,mau tekujut ira,,hhehe

    ReplyDelete
  5. lau tiba2 jek ade lagu, terkejut lak kan kalu lagu tuh jenis heavy metal pnya,keh3 :D

    singgah lah, kite nk bagi topup free nih :)

    http://alfredshin.blogspot.com/2011/07/tiba-tiba-je-dah-ada-orang-dapat-gift.html

    ReplyDelete
  6. setuju sgt2.. hari tu bw smbel dgr radio on9... tetiba ada blog memekak plak.. adoy.. hilang mood i..

    ReplyDelete
  7. sngt stju !! ^_^

    http://aku-ar-anonymous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. macam ss senang je.. agak2 loading tu terus tutup je.. hehe.. tapi kalo tak silap blog irine nadia marcello pon ade lagu jugak kan?

    ReplyDelete
  9. baca balik .


    p/s: blog femes ( berpuluh-puluh ribu follower)BANYAK BETUL tak letak lagu dalam blog kan . . ?

    ReplyDelete
  10. yupp, kalau nk dengar sgt lagu. Sambil BW tu, dengar je MP3 sendiri.

    ReplyDelete
  11. kalau blog ade lagu, tensen nak bukak sebab broadband lembab, jadi lagu akan sekat2 . ugh ! sakit telinga .

    ReplyDelete
  12. setuju sgt..blog ashafanie pon dah ringan sejak buang lagu

    ReplyDelete
  13. hahaha.. betul2..

    tapi tue lah.. manusia itu tak sama. sebab tue dunia meriah dengan karenah mereka.

    ReplyDelete
  14. mcm mana nak letak lagu dlm blog tapi ia tersusun rapi je . cume ia akan tunjuk kan tmpt nk pause n play saje . harap bole tolong yee .. =D

    ReplyDelete
  15. @IeQa HuDaDulu memang ada tutorial, tapi sekarang software tu dah takde . Lagipun, saye tak berani nk buat tutorial klau sy tak pernah guna .

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.