15 July 2011

Tips-Benda Yang Tak Perlu Dalam Blog


ni dari pandangan aku. jangan marah okey. kalau ade bende yg korang tak suka kat blog aku . bagitau je .. :)





NOTE SEBELUM MASUK BLOG
aku tak tau la ape name dia . . aku hentam je la . .bende ni . .amat menyusahkan aku sesangat . bila aku jumpa blog yang ada benda ni . aku pangkah je terus . . sebab . bile  kite dah tekan OK .die banyak plak cakap . . 'hai' . . 'ape  khabar' . . ohh . SEKSA . . nak bace entri hot korang . bukan  >WELCOME - mmmuaxxhh - follow me!- i will follow u back-<  tidak sama sekali .

widget terlampau
widget kiri, kanan , bawah atas penuh.  bagi aku tak comel kalau blog yang ada widget penuh2 ni . macam jam. sangat tak perlu sebab  dekat lappy pon ade kan jam , menyemak. korang pon boleh nampak . welcome terapung la . ape laa . faedah ? faedah dia=tak dapat bace entri +tak boleh jerit2 kt shoutbox . .try tengak blog comel-comel . ade widget teruk2 tu ?

disable right click (ada alert message)
bagi aku la . takde guna disable right cick . .orang still boleh copy , nak curi gambar . ? klik 2kali . save image as . itu sahaja .tapi . tu hak sendiri . tak salah  pon . and aku pon tak de la nak gi maki  orang yang buat benda ni . tapi . yang masalahnye . . bile keluar alert message kate . . 'WEY CIBAI . . DON'T COPY LA'  >hohoh . yang ni tak kejam macam yang aku jumpa<  time tu . . pangkah blog itu la kedamaian bagi aku .




gambar penuh dekat sidebar
bagi aku . cukup la satu gambar. . nak tunjukkan owner blog tu . .tu pon macam semak je . . orang nak bace entri . bukan tengak gambar tokwan awak2 semue .. . tak perlu k . terutamenye yang ade boyfie hensem-hensem . jangan letak kat sidebar .ramai la yg jeles . >pastu ade la yang jadi anon<







word verification
salah satu sebab orang tak nak komen entri . .sebab bende ni . . sangat menyusahkan k . . and komen yang tak pop up window . \klik sini/ untuk buang word verification ni . and buat sila buat \pop up window comment/

p/s: bila nak buang widget tu ?

You may leave your comment :)

14 comments:

  1. hokey hokey nanti kite wat popup kotak komen .... :)

    ReplyDelete
  2. memang betul.. kadang2 mood boleh lari nak berblogwalking kalau dah jumpa yang macam tu.. huhu.. harap2 dapat berubah.. =)

    ReplyDelete
  3. haha..curious la nak thu blog spe la disable right click n put up that msg..lol..

    n yeah..smua blogger kne thu basic rules cm ni..haha..

    ReplyDelete
  4. so annoying kan ada benda benda yang macam ni? :D

    nak jenguk lama lama pon tak larat.. ;)

    ReplyDelete
  5. saya setuju dgn semua tu.. especially dgn widget yg melampau tu.. kdg2 sampai nk shout pon susah... tq.. good tips 4 blogger!!

    ReplyDelete
  6. thanks for info babe :)

    ReplyDelete
  7. yup. smuanya betul.. huhu. :)

    ReplyDelete
  8. betul tu..!!
    tp blog nuru ade disable right clik yg ade mesej ahahah :P

    ReplyDelete
  9. alert massage tu . jangan yg mencarut sudah .

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.