16 March 2012

Tutorial- Letak salji turun dalam blog

Ade 2 jenis salji dalam blog . Satu yang besar, dan satu lagi kecik . Aku akan bagi yang besar sebab yang kecik-2 tu sangat-2 memberatkan blog, tapi yang ni aku rase tak menjejaskan sangat. And, salji ni aku bagi putih dan hitam je sebab aku rase memang menyemak la kalau korang letak selain due warne ni. Kalau blog korang lebih kepada putih, gunakan putih, kalau hitam gunakan hitam. Biar die nampak siket-2je dan simple .

Edit html- add a gadget- html Javaskript-pastekan code ni .

 

Salji Putih

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>

Salji Hitam
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>


You may leave your comment :)

11 comments:

  1. thankz ye..;)
    klu sudi follow la blog sy..
    http://diarikunabil.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sorry. Macam tak ada je salji nya?

    ReplyDelete
  3. @Nur Ellysya waalaikumussalam, rasanya warna salji tu tak sesuai kot dengan warna blog awak.

    ReplyDelete
  4. blog u commeh la haha suka :)

    ReplyDelete
  5. Kenapa saya punya blog tak dapat ya?

    ReplyDelete
  6. Salam kenal saya blogwalking saya ingin menjemput anda berkunjung ke blog saya http://gagahboro.org/ .Saya follow sini ye n kalau ada masa subscribelah blog saya

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.