16 March 2012

Tutorial - Apa itu ctrl+f dan cara gunakannya.

Assalamualaikum, okay this for newbie yang baru nak belajar edit blog . And Ctrl+f  ialah  basic dalam nk edit-2 blog ni . Penting sangat okay .

Apa kegunaan ctrl+f ni ?
Okay, kegunaannya ialah untuk memudahkan code yg korang cari .

Kat mana butang ctrl+f nye?
Korang tengak kat keyboard korang ade ctrl kan ? So, tekan button tu serentak dengan tkn f .

Dan, apa yang jadi ?
Akan ade keluar satu box dekat atas tu . Macam :


Nak tulis ape ?
Contoh, die suruh cari code </head> . Korang letak la kt dlm box, code </head> . Contoh :

click untuk tumbesaran
Dapat kan code  yg korang cari ? Simple :)


You may leave your comment :)

No comments:

Post a Comment

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.