18 December 2013

Adakah Widget Follower Akan Terus Hilang?



Assalamualaikum. 
Rasanya ramaikan yang perasan widget follower hilang? Sebenarnya benda ni dah pernah jadi dalam tahun 2011 kalau tak silap. 2-3 hari juga la follower widget tu hilang. Lepas tu, 2012 pula, ada ura-ura mengatakan *skema* follower widget akan digantikan dengan Google +. Jawapannya memang 'ya'. Kalau tengok blog-blog baru, dekat 'add a gadget' memang tak ada button untuk widget follower. Yang ada cuma Google +. Tadi bila aku tengok balik Tutorial Adakan Widget Follower yang Hilang, aku terkejut. Sebab bila aku klik link untuk Google Friend Connect. Terus dia jadi macam ni.


Persoalannya sekarang, adakah Google akan bertindak kejam dengan membiarkan blog yang sudah beribu raban rabun ribin follower terus kehilangan followernya dan akan bermula kembali dari bawah seperti blog-blog baru yang tak mempunyai readers? Terima kasih Google kalau anda bertindak begitu. Memang nak kena saman dengan aku. Tak pasal-pasal aku beralih ke Yahoo pulak. Apa-apa pun kita tunggu 2-3 hari lagi. Kalau tak ada juga, Google + lah jawapannya.

Kembalikan widget follower kami.

p/s : Tak minat nak guna Google +. Macam tak ada cabaran dalam berblogging.
Apa pendapat korang? Masih menunggu widget follower ataupun terus beralih ke Google + ?

You may leave your comment :)

12 comments:

  1. Saya still nak tunggu google friend connect lagi, tapi sambil tu letak button google+ utk persediaan. Hee.. Harap cepatlah benda ni elok dan tak terlupus terus. :(

    ReplyDelete
  2. Tak suka google+ , tak menarik langsung .

    ReplyDelete
  3. scha pn tak suka guna google plus. Macam hilang originality berblogging nya. hee dah ada dah widget follower tu arini kan ;)

    ReplyDelete
  4. Follower widget dah berfungsi seperti biasa! done follow your blog :D

    ReplyDelete
  5. Ku menunggu widget followers . Kejam sungguh Google T-T

    ReplyDelete
  6. Yayy, alhamdulillah. Kembali jua followers ku. :D

    ReplyDelete
  7. aku pun tak suka goggle +...tak best langsung!! huhu..

    ReplyDelete
  8. Tak suka google+ . Macam takde effect je , haha . Tu lah google banyak karenah sungguh , penat melayan . Haha . Google friend connect baru ada gaya , haha .

    ReplyDelete
  9. eyqa un x berapa suke google plus nie

    ReplyDelete
  10. dah ada dah follower widget . Boleh cari di layout :)

    ReplyDelete
  11. Heeehee ,
    Hi Nabiha !
    Ni salah seorang follower kau ,
    bole mintak tolong tak? >_<

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.