28 October 2011

Video lawak -Salah faham ber-chatting


Korang selalu chat kan kat Facebook. Facebook pon sekarang dah belambak masalah . Aku sokong habis video Aman ni. terutama time kite chat . . kite cakap 'HAHA' adekah reaksi muka kita pon HAHA? actually, chat berbahaya . 






You may leave your comment :)

27 October 2011

video | Milo Ais Gusti [ alih suara ]


Ais die . . ais die kan? I yang buat . . hak3 . sumpah lawak . . dulu time aku tengak video ni . viewer die takde lah ramai sangat . . aku buka tadi . 514,637 viewer . .  sape yang dah tengak, click lah pangkah tu .. belum tengak? jom .





letih&tired .. milo ais ke, teh ais ?



You may leave your comment :)

18 October 2011

Raya Tak Jadi full movie




Alhamdulillah . . aku ingat takde sape upload lagi movie  Raya Tak Jadi . . lepas aku godek-2 . . search kt youtube . . tengak-2 ade . . (lambat aku ni ) jom tengak :)



doodle baru upload kt sini .


You may leave your comment :)

freebies- doodle #part7


Assalamualaikum . . . . . lame sangat tak bagi doodle kan ? so, hari ni . . nak bagi doodle . .




 boleh ambek tanpa credit . . tapi jangan buat freebies kt blog korang kecuali doodle ni korang olah buat freebies lain (wajib credit) semue ade kasut . . tapi tak nampak sebab hitam .

p/s: esok nak buat tutorial and satu freebies . . :)



You may leave your comment :)

16 October 2011

Hadiah untuk follower yang ke 2000




malam semalam aku check kt shoutbox aku . . (yes, aku memang suke check shoutbox and terjah orang tu balik tanpa bgi respon kt shoutbox sebab aku memang malu nk tulis kt shoutbox orang . . ) tetibe ..  aku ternampak 


so, untuk akak Hazirah, aku bagi sikit hadiah simple . yelah aku tak banyak duit nk beli post kat rumah . . aku pon bagi la doodle seorang guru untuk akak zira ni . . (siap ade name tag) . aku tengak .. kak Zira ni bakal guru . . 


doodle ni bukan aku lukis sendri, tapi tempah kat kak Mel  . untuk yg aku lukis . . aku pakai sendri je, sebab hodoh . .hahak. so .untuk kak Zira, boleh la tuntut doodle original ni kt Facebook saye . bagi name tau . takot tak approve pulak .. nak jugak doodle free . .?  jadik la follower ke 3000 aku .

jom terjah ..
terima kasih sebab memollow . . :)

p/s: nak header mcm aku ? click sini .

You may leave your comment :)

tutorial- header hover (macam aku)


try tengak header aku, die akan bertukar bile cursor hale kt die . .

First



Second

1.korang kena buat 2 header yg berbeza . 
2.Pergi ke dashboard-design-editHTML
3.Search #header h1 { atau h1.title {
4.pastekan code berikut  atas code tadi

#header:hover {
background: url(URL HEADER HOVER );
}

5.Save

INFO
  • URL HEADER HOVER tu tukar dengan URL header korang yang lagi satu . . tak tau nak dapatkan URL? ikot tutorial ni.
  • Tak jadi bila korang preview.

denim credit Lettha

You may leave your comment :)

10 October 2011

tutorial-garisan bawah post title/ sidebar




1.kedua-nya letak code border-bottom:2px solid #ff0000;

SIDEBAR
.sidebar h2 { atau h2 {

POST TITLE
h3.post-title { atau .post h3 {


letak code tu mcm kat bawah ni . .

coding denim: sys biyha




You may leave your comment :)

09 October 2011

Freebies- brush background for header


Boleh guna untuk buat header.












You may leave your comment :)

02 October 2011

freebies- brush chalk for header


inspiration: Muaz









okey . tak nampak chalk sebab aku pandai-2 edit . har3 . punya lah buta .baru perasan . .
nak? bagitau la dulu, tak suruh credit pon kan ? rajin-2 click la nuffnang aku tu . .
untuk yg tak tau ape kegunaan dy  kegunaan dy, untuk korang buat header . . 

 contoh

p/s: layakkah chalk ?? 

You may leave your comment :)