16 October 2011

tutorial- header hover (macam aku)


try tengak header aku, die akan bertukar bile cursor hale kt die . .

First



Second

1.korang kena buat 2 header yg berbeza . 
2.Pergi ke dashboard-design-editHTML
3.Search #header h1 { atau h1.title {
4.pastekan code berikut  atas code tadi

#header:hover {
background: url(URL HEADER HOVER );
}

5.Save

INFO
  • URL HEADER HOVER tu tukar dengan URL header korang yang lagi satu . . tak tau nak dapatkan URL? ikot tutorial ni.
  • Tak jadi bila korang preview.

denim credit Lettha

You may leave your comment :)

6 comments:

  1. mcm mana nak crik URL header hover ? kurang fahm lha , hohoho .

    ReplyDelete
  2. URL HEADER HOVER tuh nk dpt kt mne n nak yg mcm mane ek ?

    ReplyDelete
  3. CAMNE kalu tkde code tu? adddoii.. due-due tkde. ke kene tick expand widget?

    ReplyDelete
  4. @Aja Jaja tak perlu . . code tu untuk minima and denim template . selain tu, code die lain. tapi iras2 code tu . . contoh, try search---> h1

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.