15 March 2012

Kelebihan Samsung Galaxy Tab daripada Ipad

 

Assalamualaikum. Okay, untuk korang yg baru nak tergedek-2 baru nak pening-2 pasal nak beli galaxy tab atau ipad, meh sini aku nak jelaskan kat korang kelebihan galaxy tab .

  • Berat Galaxy tab lebih ringan iaitu 0.86 pounds berbanding ipad 1.5 pounds. 
  • Expandable storage hingga 32GB manakala ipad takde pun.
  • Keluasan RAM 512MB manakala ipad 256MB .
  • Kamera untuk Galaxy tab 10.1 mempunyai kelebihan sehingga 8.0MP
  • Galaxy ade phone &3G calls(ade jenis)
  • Ada GPS berbanding ipad yg kalau mahal baru ada .
  • Menggunakan OS ANDROID dari google
  • Hard disk yang lebih besar
  • Galaxy tab banyak dijual, siap boleh bayar ansuran .
  • Lebih friendly user 
  • Support flash (ipad tak support flash tapi ipad2 ade kot)
  • Aksesori ipad terlampau mahal
  • Aplikasi ipad kebanyakannya kena bayar

Dengar cerita, kalau korang nak beli ipad2, tunggu dulu sebab harge ipad2 akan turun mendadak disebabkan ipad3 akan keluar .

p/s : nak show off sesuai pakai ipad . Ade salah bgitau ek .

You may leave your comment :)

15 comments:

  1. owwww...ohsem! Tengah berfikir-fikir.. berkira-kira nak beli mana satu..
    (^______^)

    ReplyDelete
  2. @Cik SaraMajulah untuk Galaxy tab. Ehh .

    ReplyDelete
  3. Tapi yg best kalau ipad ada instagr.am <3

    ReplyDelete
  4. ipad3 kuar lak?

    ayoyoyoyoo...

    ReplyDelete
  5. Mesti mahal an an hewhew tak temampu nak beli

    ReplyDelete
  6. yerke..akk tak reti nak pakai bnda2 cmni..hihi.

    ReplyDelete
  7. bukan iPad3 lahh . The New iPad nme dyee .

    ReplyDelete
  8. Nak nak nak ipad3 . hewhewhew ^^

    ReplyDelete
  9. cik...nk tnya skit la kan... kt mane slalu ada jual2 byar ansur2 nih?..huhu

    ReplyDelete
  10. @softmoviedlDekat kedai phone je lah . tapi, kedai-2 yg dekat tesco tu tak tahu la pulak.

    ReplyDelete
  11. akak pun pakai galaxy tab memang best...

    ReplyDelete
  12. saya pakai galaxy tab..best.. Mudah nak bawa gi mana mana..even now tulis komen ni pun guna galaxy tab.. I'm newbie blogger.. Jom singgah www.cikleley.blogspot.com suka blog awak

    ReplyDelete
  13. aku jual samsung galaxy tab 10.1 version 2 harga rm1400 je termasuk cover case warne merah . sape minat contact aku nom 0179851172 , looking for serious buyer only , lokasi area cameron highlands kuantan .

    ReplyDelete
  14. Aku try paling best Tab Samsung...

    ReplyDelete

Maaf kalau tak dapat nak balas komen.